gummifliser på legeplads

3 år siden |  0 comments  |  Børn

Der gælder særlige krav til udstyring af legepladser, og kravene bliver hele tiden skærpet. Det sker selvfølgelig for at øge sikkerheden, men de mange regler kan gøre det til lidt af en udfordring at få lavet nye legepladser til børnene. Et af kravene er til gummifliser. Der er store krav til de gummifliser, som alle legepladser skal udstyres med for at gøre det så sikkert som muligt for børnene. Der sker stadig fald og andre ulykker på legepladser, som i værste fald kan have alvorlige konsekvenser i form af kvæstede børn. Derfor går landets kommuner forrest i udviklingen og gør en stor indsats for at imødekomme alle krav og regler på området. Men hvad er kravene egentlig, hvis man skal anskaffe gummifliser til legepladser?

EU-krav til gummifliser til legepladser


EU-kravene til gummifliser, der bruges på legepladser, er meget specifikke. Det er godt nok ikke et krav, at en legeplads skal være udstyret med gummifliser som underlag over det hele, men flere og flere kommuner er gået over til at bruge denne form for underlag, da det er mere sikkert, hvis et barn kommer til at falde ned fra et højt sted som eksempelvis en rutsjebane eller et legetårn. Man må også benytte jord, græs eller barkflis såvel som sand eller træflis, men eftersom gummi er langt mere stødabsorberende, er gummifliser efterhånden blevet det foretrukne materiale. Et gummiunderlag kan nemlig aftage et fald i langt højere grad, faktisk op til 60% alt efter hvilken typer gummiunderlag der benyttes. Gummifliser med en tykkelse på minimum 20 mm er godkendt til legepladser, hvor der potentielt kan være en faldhøjde på op til 400 cm. Til sammenligning må der kun være en potentiel faldhøjde på op til 300 cm ved et underlag af sten, sand, barkflis eller træflis, og kun 100 cm hvis underlaget er jord eller græs. Der er dog flere krav til gummifliser, så derfor bør du ved køb af gummifliser til legepladser vælge en type, der lever op til alle EU-krav. Gummifliser hos profillageret.dk er et godt sted at starte når, de rigtige fliser skal findes.


Gummifliser kan bruges i flere sammenhænge


Selvom gummifliser som oftest bruges på legepladser, kan de også fint bruges i andre sammenhænge. For eksempel som underlag på terrassen. Her er fordelen, at du med gummifliser får et større udvalg af farver og nuancer at vælge imellem, såvel som et underlag fri for revner. Materialet er særlig velegnet, hvis du har børn, for på den måde får du et underlag, der er sikkert at lege på. En anden mulighed er at bruge gummifliser som underlag på en messestand. Mange bruger tæpper som underlag på messer, men med et gummiunderlag kan man både få et blødt og pænt underlag, der samtidig er bedre rent ergonomisk, især når man som oftest står op i mange timer på en messe for at præsentere sin forretning eller sine produkter. Uanset hvad du bruger gummifliser til, kan de være et praktisk og behageligt alternativ til mere typiske materialer som trægulve, og til børn er de oftest mere sikre. Husk forresten på, at markeds bedste priser på gummifliser kun er klik væk.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Der er mange penge at spare, hvis du køber dit barns tøj på udsalg

Børnetøj er en stor udgift for de fleste forældre I modsætning til voksne, som for det meste kun vokser i bredden, så vokser små børn hele tiden – og hurtigt. Dette betyder selvfølgelig først og fremmest, at alt er som det skal være, og at barnet tr...

Read More
trælegetøj

Trælegetøj er en del af en god opvækst

Når et barn er omkring 18 måneder gammel begynder udviklingen af dets selvbevidsthed og selvstændighed for alvor at tage fart. Dette betyder blandt andet, at der ofte her begynder at opstå små konflikter mellem barnet og dets forældre. Endvidere er g...

Read More